کارشناسی ارشد
فوق لیسانس یا کارشناسی ارشد یکی از مراحل آموزش عالی است که شما می توانید به دو صورت کارشناسی ارشد پیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته آن را به سرانجام برسانید. در کنکور کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته تفاوت هایی وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. با آگاهی از تفاوت کنکور کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته می توانید با اطمینان قدم در راه تحصیل بگذارید.
کارشناسی ارشد ناپیوسته
دوره? دوساله بعد از کارشناسی است و پذیرش دانشجو برای این دوره از طریق آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی انجام میشود. پذیرفتهشدگان برحسب رشته با گذراندن 28 تا 32 واحد درسی که 4 تا 10 واحد آن به پایاننامه اختصاص دارد، به اخذ مدرک کارشناسیارشد ناپیوسته نائل میشوند. مدت تحصیل این دوره که دوره? تکمیلی غالب رشتههای آموزشعالی محسوب میشود، بهطور معمول دو سال و سقف مدت تحصیل این دوره 3 سال تعیین شدهاست
کارشناسیارشد پیوسته
دورهای از آموزش عالی است که در رشتههای خاص بهاجرا گذاشته میشود. پیشنیاز ورود به دوره، داشتن دیپلم یا مدرک پیشدانشگاهی است و پذیرفتهشدگان برحسب رشته، با گذراندن حداقل 172 و حداکثر 182 واحد درسی به اخذ مدرک نائل میشوند. مدت تحصیل بهطور معمول 5 سال و طول مجاز دوره 7 سال میباشد. پذیرش در رشتههای تحصیلی با مقطع کارشناسیارشد پیوسته، از طریق آزمون سراسری انجام میشود.[1]
کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس، مقطع تحصیلی پس از کارشناسی در دانشگاههای ایران است. به دوره کارشناسی ارشد و دکترا به صورت کلی تحصیلات تکمیلی میگویند. کارشناسی ارشد معادل درجه مسترز (به انگلیسی: Masters) در دانشگاههای غربی است.
مخفف عنوان کارشناسی ارشد
بسته به رشته تحصیلی، یکی از عناوین زیر به فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد اطلاق میگردد:
کارشناسی ارشد در رشتههای علوم و مهندسی (به انگلیسی: Master of Science) یا بهطور مخفف MSc در بریتانیا و بسیاری از کشورهای همسود آن، یا MS در آمریکا و کانادا
کارشناسی ارشد در رشتههای علوم انسانی و هنر (به انگلیسی: Master of Arts) یا بهطور مخفف MA
کارشناسی ارشد در مهندسی (بدون پایاننامه) Master of Engineering یا بهطور مخفف MEng یا ME
کارشناسی ارشد در مدیریت کسب و کار (به انگلیسی: Master of Business Administration) یا بهطور مخفف MBA
طول دوره کارشناسی ارشد
کسب دانشنامه (مدرک) در این مقطع بسته به دانشگاه، برنامهریزی آموزشی و میزان فشردگی آموزش و پژوهش معمولاً نیازمند یک تا سه سال تحصیل پس از دوره کارشناسی است. این دوره گاهی پژوهشی، گاهی آموزشی-پژوهشی و گاهی آموزشی ارائه میشود.
در پایان دورههای پژوهشی یا آموزشی-پژوهشی دانشجو باید با ارائه پایاننامه یا تز ایدهها و نتایج تحقیقات خود را انتشار دهد و این امر از طریق تدوین پروپوزال صورت میپذیرد و در واقع بعد از تصویب پروپوزال و تأیید نهایی موضوع، مرحله نگارش پایاننامه آغاز میشود.
تفاوت کنکور کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته
پیش نیاز پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته، داشتن مدرک پیش دانشگاهی یا دیپلم است. داوطلبان این مقطع با توجه به رشتهای که در آن پذیرش میشوند، باید حدود 172 تا 182 واحد درسی را پاس کنند. داوطلبان باید برای پذیرش در این مقطع در کنکور سراسری شرکت کنند. این شیوه آموزشی مخصوص رشتههای خاص و محدود است.
کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته چه تفاوتی با هم دارند؟
پیش نیاز پذیرش در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته، داشتن مدرک کارشناسی میباشد. دانشجویان با شرکت در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی میتوانند برای شرکت در این دوره اقدام کنند. متقاضیان این مقطع با توجه به رشتهای که در آن تحصیل میکنند، باید حدود 28 تا 32 واحد درسی را پاس کنند تا بتوانند مدرک کارشناسی ارشد ناپیوسته را از آن خود کنند. دوره تحصیلی این مقطع معمولا 2 سال و درنهایت 3 سال میباشد.
همچنین بخوانید :
مراقبت از نوزاد تازه متولد شده
انواع صفحه کلید
منبع: ویکی پدیا